Tõejärgse ajastu teemaline arutelu 7. novembril

Restoran Kärbes

7. November 2017

Telliskivi 60a / C1 Hoone

Tallinn

Prantsuse Instituut korraldab aruteluõhtu tõejärgse ajastu (post-truth) teemal teisipäeval 7. novembril kell 17h30, Telliskivi loomelinnaku restoranis Kärbes . Registreerumine

Viimaste USA presidendivalimiste ja seejärel Brexiti referendumi raames tuvastatud libauudiste vohamise tulemusena otsustati 2016. aastal kanda mainekasse Oxfordi sõnastikusse uudiskeelendi “tõejärgne (ajastu)” (post-truth), mis on tõlkes sõnastatud vastavalt : ” see osutab nähtusele, mille korral on objektiivsetel faktidel väiksem mõju üldsuse arvamuse kujundamisele kui emotsionaalselt laetud üleskutsetel ja isiklikel arvamustel”.

Kuidas selgitada sellist nähtust, mis leidis paradoksaalset aset informatsiooni ja big data ajastul? Milline on selle mõju meie ühiskondadele? Kas libauudiseid on võimalik kontrolli alla saada?

Need on ühed paljudest küsimustest mille üle kutsume arutlema ühes koos meie spetsialistidest külalistega :

  • Digitaalsete juriidiliste küsimuste spetsialist vandeadvokaat Thierry Vallat, kes tegutseb Pariisis ja Tallinnas
  • Andrey Krashevskiy, ERR venekeelsete uudiste toimetaja
  • Marju Himma-Kadakas, ERR Novaatori vastutav toimetaja 

Arutelu toimub inglise keeles Prantsuse Instituudi juhtimisel.

Tasuta osavõtt eelregistreerimisega  (palume täita ankeeti).

Facebook event

Antud üritus on korraldatud arutelude sarja Digitaalne november raames.

 

 

 

Loe artiklit teises keeles: Français, English,

Captain Kirke and the Klingons Jazzkaarel

24. Aprill 2019

Eesti-Leedu-Prantsusmaa tuliuue koosseisu Captain Kirke and the Klingons relvadeks on taltsutamatu energia, kujuteldamatud tämbrid ja lihvitud kompositsioonid, mida kannab ekstaatiline improvisatsioonilisus. Kvinteti moodustavad leedu isikupärane multipuhkpillimängija Liudas Mockunas, prantsuse...

Loe edasi

FestivaljazzMuusika

“Alain Ducasse’i otsimine” Toidufilmide festivalil

12. Aprill 2019 / 14. Aprill 2019 - Tallinn

Tänapäeval ei tähenda kokaamet sugugi vaid kuuma pliidi ääres ületundide tegemist. Tõelised superstaarid – ja seda maailma edukaimad tippkokad ju ometi on – avavad lugematul hulgal restorane ja kokakoole, annavad välja retseptiraamatuid, astuvad aegajalt sisse oma nimega seotud...

Loe edasi

Kino