Hõrgud Prantsuse palad Toidufilmide festivalil

Kino Sõprus

17. September 2020 / 20. September 2020

Toidufilmide festival paneb kulinaariahuvilistel uhiuute dokumentaalfilmidega suud vett jooksma 17.-20. septembril! Kinos Sõprus toimuva festivali programmi on valitud ka “Aitäh, Bocuse” ja “Haute cuisine: tippkokanduse sünnilugu”, mille linastusi toetab Prantsuse Instituut Eestis. Ühtlasi aitab festival end oktoobris Tallinnas toimuva maailma kokandusolümpia Bocuse d’Ori Euroopa eelvooru lainele viia!

 

“Aitäh, Bocuse” / Merci Bocuse

Režissöör: Michael Nguyen
Kanada, 2019
Kestus: 90 min
Film linastub inglise keeles

Prantsusmaal Lyoni linnas sündinud maailma kokandusolïmpia Bocuse d’Or ilmselt pikemat tutvustust ei vaja, ent kas me ka tegelikult teame, kuidas käib ettevalmistus ja mis võistlusel kohapeal toimub? 

Legendaarse tippkoka Paul Bocuse’i poolt loodud kokkade olümpia on üleilmselt kirgi kütnud 1987. aastast alates ning kruvinud pingeid kokkade, tiimide ja riikide vahel kirjeldamatul moel. Dokumentaalfilm „Merci Bocuse / Aitäh, Bocuse“ toob vaatajateni ainulaadse võimaluse näha Kanada meeskonna ettevalmistusi nii enne võistlust kui ka võistlusel kohapeal. Peale selle filmi vaatamist on kõigile selge, mis tagatubades toimub ja miks ainult tipptasemel kokakunstist ja meeskonnatööst ei piisa, et võistlusel osaleda ja seda ka võita.

Dokumentaalfilm on suurepärane ettevalmistus oktoobrikuus Tallinnas toimuvaks Bocuse d’Or Europe vooruks. Märkimata ei saa jätta ka asjaolu, et filmis toimuval lõppvõistlusel on ka meie kaasmaalased äratuntavalt näha ning mitte ainult kokandusgurud… 🙂

LINASTUSED:

17.09.2020 kell 17.30
19.09.2020 kell 13.00

PILETID

 

“Haute cuisine: tippkokanduse sünnilugu”

Režissöör: Olivier Julien
Prantsusmaa, 2020
Kestus: 90 min
Film linastub prantsuse ja inglise keeles ingliskeelsete subtiitritega

Haute cuisine või siis tipptasemel kokakunst on moodne luksus, mille leiutajaks üle saja aasta tagasi oli vaid üks mees – Auguste Escoffier. Mees, kes korraldas Prantsuse kokakunstis revolutsiooni tehes haute cuisine’ist üleilmse sünonüümi Prantsuse tipptasemel kulinaarsetest elamustest – nimetagem seda suisa kulinaarseks kunstiks.

Auguste Escoffier oli esimeste luksushotellide peakokk: Pariisi Ritz, Londoni Savoy ja Carlton ning New York. Legendaarne peakokku lõi aluse moodsa gastronoomia uuele mudelile: organiseeritus ja täpne kord köögis, vormirõivad personalile, uued retseptid, hügieenimeetmed, viis, kuidas roogi esitleti ning mõistagi tipptasemel teeninduskogemus. See dokumentaalfilm viib meid rännakule, kuidas haute cuisine alguse sai ning kuidas Escoffier’ pärand tänaseni kestab – seda kõike läbi tippkokkade lugude üle maailma.

LINASTUS:

19.09.2020 kell 19.45

PILETID

 

Toidufilmide festivali kinoseansid toimuvad kinos Sõprus .
Piletihind on 6 € ning pileteid saab soetada kino kassast või Fienta.com lehelt.
Toidufilmide festivali koduleht / Facebook

Näeme kinos!

Toidufilmide festival 2020

Loe artiklit teises keeles: Français,

Arhitektuurimuuseum: Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni ja Benoît Peetersi arhitektuurikoomiksid

18. Juuni 2020 / 8. November 2020

Kui 2020 on Eestis digikultuuriaasta, siis Prantsusmaal on see pühendatud koomiksitele, prantsuse kultuuri olulisele osale. Koomiksikultuur jõuab tänavu täies hiilguses ka eesti publiku ette - Eesti Arhitektuurimuuseum kutsub tutvuma näitusega “Urbatekt varjatud maailmas. François Schuiteni...

Loe edasi

arhitektuurBenoît PeetersEesti ArhitektuurimuuseumFrançois Schuitengraafiline romaankoomiksikunst

Prantsuse kultuurisügis 2020

Prantsuse kultuuri sügissaak tuleb rikkalikult värvikirev! Koostöös heade sõprade ja partneritega pakub Prantsuse Instituut põnevat, vaheldusrikast kultuuriprogrammi filmist näitusteni, kirjandusest muusikani. Kava täieneb pidevalt.   FILM Prantsuse filmiõhtud ETV2-s. Koostöös...

Loe edasi

arhitektuurBocuse d'OrdžässFilmFotograafiagastronoomiakeelekohvikKinokirjanduskontsertkunstmuuseumMuusikaNäitusprantsuse keelprantsuse keele kohvikPrantsuse kultuurprantsuse kultuurisügisTeater