Retsept kolmekuningapäevaks: galette des rois

6. jaanuar ehk kolmekuningapäev tähistab kirikukalendris päeva, mil kolm hommikumaa tarka tulid Jeesuslast kummardama. Prantsusmaal kuulub kolmekuningapäeva juurde traditsiooniline galette des rois. Vanasti peideti küpsetise sisse uba, tänapäeval kuningakujuke. Kellele uba hamba alla satub, see kroonitakse kuningaks ja saab terve päeva paberist krooni peas kanda.

Küpseta ise galette des rois (6 inimesele)

 

Vaja läheb:

  • 2 pakki lehttainast (2 x 280 g)
  • 140 g mandlijahu
  • 100 g peent suhkrut
  • 2 muna
  • 75 g pehmet võid
  • 1 munakollane
  • 1 ube

 

Valmistamine:

  1. Aseta üks lehttainas koogivormi ja torka kahvliga augud sisse.
  2. Sega mandlijahu, suhkur, 2 muna ja või.
  3. Vala segu koogivormi ja peida sisse uba.
  4. Aseta peale teine lehttainas ja suru ülemise ja alumise kihi ääred omavahel kokku
  5. Tee pealmisele kihile triibud sisse ja pintselda munakollasega.
  6. Küpseta 200 kraadi juures 20-30 minutit (termostaat 6-7).

+ Soovi korral meisterda kuninga jaoks paberist kroon.

Head isu! Bon appétit!

Retsept: Marmiton

Loe artiklit teises keeles: Français,

Captain Kirke and the Klingons Jazzkaarel

24. Aprill 2019

Eesti-Leedu-Prantsusmaa tuliuue koosseisu Captain Kirke and the Klingons relvadeks on taltsutamatu energia, kujuteldamatud tämbrid ja lihvitud kompositsioonid, mida kannab ekstaatiline improvisatsioonilisus. Kvinteti moodustavad leedu isikupärane multipuhkpillimängija Liudas Mockunas, prantsuse...

Loe edasi

FestivaljazzMuusika

“Alain Ducasse’i otsimine” Toidufilmide festivalil

12. Aprill 2019 / 14. Aprill 2019 - Tallinn

Tänapäeval ei tähenda kokaamet sugugi vaid kuuma pliidi ääres ületundide tegemist. Tõelised superstaarid – ja seda maailma edukaimad tippkokad ju ometi on – avavad lugematul hulgal restorane ja kokakoole, annavad välja retseptiraamatuid, astuvad aegajalt sisse oma nimega seotud...

Loe edasi

Kino