Bocuse d’Ori Euroopa eelvoor toimub Tallinnas 3. ja 4. septembril 2020

Tallinn

3. September 2020 / 4. September 2020

Bocuse d’Ori Euroopa eelvoor toimub 3. ja 4. septembril 2020 esimest korda Eestis! Võistlustulle astuvad tippkokad 20 riigist, et selgitada välja 10 parimat, kes osalevad 2021. aasta jaanuaris maailma kokandusolümpia finaalis Lyonis.

 

Bocuse d’Ori ehk maailma kokandusolümpia lõi 1987. aastal kuulus prantsuse kokk Paul Bocuse. Tänaseks on sellest kujunenud ääretult prestiižne gastronoomiakonkurss, kus üksteisega võtavad mõõtu tippkokad kogu maailmast. Finaali valitakse riiklikest ja kontinentaalsetest eelvoorudest kokku 24 noort talenti. Neil on 5 tundi ja 35 minutit, et valimistada žürii silme all kaks gastronoomilist meistriteost.

2020. aastal on Eestil au korraldada Bocuse d’Ori Euroopa eelvoor. Eesti jaoks on see ühtlasi võimalus tutvustada oma suurepärast kulinaariamaastikku kogu Euroopale. Muide, osaleijail tuleb ühena kahest roast valmistada roog võõrustajamaa olulisest toorainest, milleks Eesti eelvoorus on vutt.

Pärast riiklikku esimest vooru on Euroopa eelvoor teine, eelviimane etapp enne finaali, kus võisteldakse maailma parima koka tiitlile. Euroopa eelvoorus esindab Eestit Artur Kazaritski ja Prantsusmaad Davy Tissot.

Euroopa eelvoor Tallinnas pidi algselt toimuma maikuus, ent lükkub koroonaepideemia tõttu septembrisse.

 

Veel lugemist:

www.bocusedor.ee
www.bocusedor.com/continentales/europe

Bocuse d'Or Europe 2020

Loe artiklit teises keeles: Français,

SAAL Biennaal 2019

14. August 2019 / 31. August 2019 - Tallinn

Seekordse SAAL Biennaali muudavad eriliseks lisaks kolmele nädalalõpule koondatud lavastustele veel mitmed lisategevused. Koostöös Marseilles’ tegutseva Parallèle festivaliga on toimunud osaliselt festivali programmis olevate lavastuste valik. “SAAL Biennaal 2019 kavakeha põhineb väga...

Loe edasi

Teater